Salát s celeru, jablek a Nivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s celeru, jablek a Nivy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54608 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
20 g | Cibulka jarní |
400 g | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
20 g | Křen |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 30,4mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Jablka, Jogurt bílý, Křen, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s celeru, jablek a Nivy postup přípravy receptu:
1 | Do salátové misky vlijeme jogurt, s pomerančovou šťávou, solí a pepřem ho dobře rozšleháme. Jablka omyjeme, neloupeme je, nakrájíme na malé kostky, které vložíme do zálivky a promícháme. Oloupaný celer spolu s křenem nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s jablky a celerem. Zelenou část jarní cibulky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a s Nivou, nakrájenou na malé kostky přidáme do salátu. Dobře promícháme, v lednici vychladíme. |
2 | Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Salát podáváme v malém množství jako předkrm. Ve větším množství s opečenou vekou servírujeme jako hlavní jídlo.