Kapří pyramida - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří pyramida
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54639 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 586,3mg |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 398,4mg |
Vláknina | 20,8mg |
Vitamín A | 256,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří pyramida postup přípravy receptu:
1 | Kapra stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 12-15 malých plátků, které osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. |
2 | Bílky slabě osolíme a ušleháme v pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těsto. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej. |
4 | Připravené plátky kapra namáčíme v těstě a krátce smažíme po obou stranách. |
5 | Kulatou mísu vyložíme papírovým ubrouskem. Hotové řízky do mísy vyrovnáme tak, aby vznikla pyramida. |