Recept

Telecí s mandlovou krustou a bramborovou kaší s parmezánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54707

Ingredience

Restované maso
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř citronový
1,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kotlety
Krusta
350 g Chléb konzumní
100 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová kůra
30 g Mandle loupané
1 polévková lžíce Meduňka
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
3 špetka Pepř černý mletý
30 g Pistácie
3 špetka Sůl
Na pečení masa
3 polévková lžíce Olej olivový
1,5 dl Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
Vařená karotka
400 g Karotka
8 dl Voda pitná
Bramorová kaše
250 g Brambory
50 g Créme fraiche
60 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 dl Voda pitná
Na ozdobení
1 polévková lžíce Meduňka

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,172 kcal
Kilojoule 4 905kJ
20% Sacharidy 71 g
94% Tuky 71 g
56% Sodík 1 g
110% Bílkoviny 62 g

Telecí s mandlovou krustou a bramborovou kaší s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Vykostěnou telecí kotletu omyjeme, osušíme a špalíček masa osolíme a posypeme čerstvě pomletým citrónovým pepřem. V pánvi rozpálíme extra olivový olej a maso orestujeme z každé strany dozlatova. Poté maso odložíme do mísy.

2

Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Bylinky: mátu s meduňkou omyjeme a drobně je pokrájíme. Na zbylý olivový olej přidáme máslo, nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přimícháme posekané mandle a pistácie. Za stálého míchání přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a bylinky. Postupně přidáváme nastrouhaný chléb. Směs osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem. Směsí obalíme maso tak, že vrstvu asi 3-5 cm silnou důkladně k masu postupně přitlačíme. Maso dáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje a v předehřáté troubě na 80°C dopékáme. K masu přilijeme 1.5dl piva. Postupně snížíme teplotu na 60°C a pečeme doměkka.

3

Stejně velikou mladou karotku očistíme a omyjeme. Z karotky vytvoříme stejné "válečky" tak, že jí odřežeme v určité výši kořínky. V rendlíku přivedeme k varu 1 litr vody a karotku povaříme přibližně 5 minut. Poté ji scedíme a necháme okapat.

4

Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky, dáme je do hrnce s 5 dl vody, 0.5 lžičkou soli a uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Poté je scedíme, rozmačkáme, přidáme 2 žloutky, créme fraiche, sůl a vyšleháme jemnou kaši. Formičky o průměru asi 10 cm, které se dají otevřít, vyložíme karotkou, která bude kopírovat obvod. Doprostřed vložíme bramborovou kaši, posypeme ji parmezánem a dáme do předehřáté trouby na 160°C zapéct. Pečeme přibližně 15-20 minut.

5

Na talíře opatrně položíme formičky s karotkou a kaší. Formičky uvolníme a váleček z karotky ozdobíme lístky meduňky. Přidáme pokrájené plátky kotlety s ořechovou krustou, pokapeme výpekem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept