Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 54729 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Kuřecí stehna |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pomeranče |
50 ml | Pomerančová šťáva |
8 g | Sůl |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 786,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na zázvoru s červeným pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, polovinu zázvoru nastrouháme, polovinu nakrájíme na drobné nudličky, kůru z červeného pomeranče nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí stehna potřeme strouhaným zázvorem, vidličkou přizvedneme kůži a nudličky zázvoru pod kůži rovnoměrně rozprostřeme. Do pekáčku nalijeme pomerančovou šťávu, přisypeme pomerančovou kůru, přiložíme kuřecí stehna, osolíme opepříme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až bude kůže na stehnech zlatavá a křupavá. |
2 | Upečená stehna podáváme s plátky oloupaného červeného pomeranče. |