Benátské bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátské bochánky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5478 |
Ingredience
42 g | Droždí sušené |
500 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
100 g | Olivy černé |
150 g | Salám Poličan |
1 hrst | Sezam - semena |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 139,0mg |
Draslík | 158,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sezam - semena, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olivy černé, Salám Poličan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátské bochánky postup přípravy receptu:
1 | Mléko, mouku, sůl, žloutky a tuk smícháme a přidáme vzešlý kvásek. |
2 | Zpracujeme těsto, po vykynutí do něj přidáme olivy a nakrájený salám. |
3 | Z těsta tvoříme bochánky, které dáváme na pečící papír a necháme chvíli kynout. |
4 | Potřeme vajíčkem, posypeme semínky a dozlatova upečeme. |