Hovězí carpaccio s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí carpaccio s mandlemi
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 54834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí svíčková |
30 g | Mandle plátky |
50 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rukola |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 403,1mg |
Vláknina | 452,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí carpaccio s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na opravdu velmi tenké plátky. Maso použijeme buď ze svíčkové nebo ze zadní kýty mladých býčků, plátky úhledně vyskládáme na servírovací talíř, osolíme, pokapeme olejem a posypeme strouhaným Parmezánem. V pánvi na sucho opražíme plátky mandlí, ještě teplé nasypeme na maso. |
2 | Nakonec pokrm opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku a podáváme s natrhanými listy rukoly. |
Poznámka
Servírujeme studené.