Tuňákové bagetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové bagetky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54844 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
120 g | Bageta |
200 ml | Bešamel |
10 g | Kari koření |
40 g | Kopr čerstvý |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
400 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 3,5mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bešamel, Kari koření, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové bagetky postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka z konzervy vyklopíme do misky, rozmělníme vidličkou, přilijeme bešamel, okořeníme kari kořením, solí, pepřem a promícháme. Malé bagetky podélně nakrojíme tak, aby šly rozevřít, vydlabeme část střídky, rovnoměrně naplníme tuňákovou směsí, posypeme posekaným koprem, bagetky zavřeme, přimáčkneme, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut. |
2 | Bagetky upravíme na talíře a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.