Šlehaná vinná pěna z marsaly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehaná vinná pěna z marsaly
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54914 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 431,5mg |
Draslík | 95,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehaná vinná pěna z marsaly postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit. |
2 | Přilijeme do mísy víno a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu. |
3 | Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude. |
4 | Pak misku vynadáme a vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. |
Poznámka
Pěnu rozložíme do misek a servírujeme s makronkami.