Jednoduchý recept

Španělská polévka z rajčat a paprik

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54943

Ingredience

200 g Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
500 ml Masový vývar
4 polévková lžíce Ocet Sherry
700 g Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
3 špetka Pepř černý mletý
700 g Rajčata
3 špetka Sůl
1 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
14% Sacharidy 49 g
16% Tuky 12 g
48% Sodík 952 mg
16% Bílkoviny 9 g

Španělská polévka z rajčat a paprik postup přípravy receptu:

1

150 g chleba nakrájíme na kostičky.

2

Do hrnce vlijeme masový vývar a přidáme k němu sherry ocet. Směsí pokapeme kostičky a necháme 10 minut odležet.

3

Uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku z rajčat, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Jedno rajče dáme stranou.

4

Omyjeme papriky, rozřízneme je na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví.

5

Omyjeme okurky, rozpůlíme je, odstraníme z nich semínka.

6

Ponecháme vcelku 100 g okurek a 100 g paprik, zbytek pokrájíme na kostičky.

7

Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

8

Do mixéru vložíme kostičky chleba, kostičky paprik a rajčat. Rozmixujeme. Vzniklou směs rozlijeme do mísy. Přidáme k ní česnek, lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme, přilijeme masový vývar a uložíme na 4 hodiny do chladničky.

9

Zbytek chleba pokrájíme na kostičky a opečeme na zbytku olivového oleje. Rajče, které jsme nechali stranou, 100 g okurek a 100 g paprik, které jsme nechali stranou, pokrájíme na kostičky. Vychlazenou polévku vyndáme z ledničky a přidáme k ní na kostičky pokrájenou zeleninu, okurky, papriky, rajčata a zbytek cibule. Posypeme opečeným chlebem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept