Grilované křepelky se švestkovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované křepelky se švestkovou marinádou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
4 ks | Křepelka |
60 ml | Olej olivový |
250 ml | Omáčka švestková |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 815,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 509,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křepelka, Omáčka švestková, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Koření pěti vůní, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované křepelky se švestkovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Křepelky podélně rozřízneme, odstraníme páteř a krk, osolíme. Švestkovou omáčku smícháme s kořením, do marinády namočíme křepelky. Zelí očistíme a pokrájíme na nudličky. |
2 | Olej rozpálíme na grilovací pánvi, křepelky na něm po dobu 20 minut grilujeme, občas otočíme. Hrášek a zelí podusíme 3 minuty na páře, poté servírujeme s křepelkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.