Hovězí maso s olivami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s olivami a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
130 g | Fazolové lusky zelené |
2 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí kýta |
130 g | Hrášek mražený |
60 ml | Ocet vinný červený |
75 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
15 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Hovězí kýta, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hrášek mražený, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s olivami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy, dáme do hrnce s osolenou vodou, fazolky opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Chilli papričku pokrájíme na jemno, pažitku nasekáme. |
2 | Vodu s bramborami uvedeme k varu, vaříme 15 minut, poté přidáme fazolky a hrášek, dovaříme do měkka. Směs slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na 15 ml rozpáleného oleje po dobu 4 minut z každé strany, osolíme, opepříme. Vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Zbylý olej, ocet hořčici, cukr a česnek smícháme dohromady. K bramborám s hráškem a fazolemi přimícháme chilli papričku, olivy, rajčata, petrželku a maso, servírujeme přelité připraveným dresinkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.