Míchaná vejce s bazalkovým pestem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vejce s bazalkovým pestem a sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55056 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
90 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Pesto |
10 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
10 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 674,7mg |
Draslík | 414,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vejce s bazalkovým pestem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme se smetanou. Sýr nastrouháme, opláchnutou petrželku nasekáme najemno. Žampiony dobře očistíme a pokrájíme na tenké plátky. |
2 | Máslo rozpálíme a osmažíme na něm za stálého míchání vejce. Vmícháme pesto a odstavíme z plotny. Olej rozpálíme a osmažíme na něm petrželku s žampiony, smažíme 5 minut, poté rozdělíme na talíře, přidáme vejce, posypeme sýre, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.