Jablkový koláč s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč s medem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55162 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
400 g | Jablka |
60 g | Mandle |
25 g | Máslo čerstvé |
60 g | Med včelí |
60 ml | Pomerančová šťáva |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 284,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Mandle, Med včelí, Pomerančová šťáva, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč s medem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Čerstvé lístky rozmarýnu posekáme najemno, mandle nadrtíme. Plech vymažeme máslem, nasypeme na něj rovnoměrně jablka, posypeme rozmarýnem, polijeme medem, pomerančovou šťávou, posypeme mandlemi, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 6 minut. |
2 | Vychladlý koláč rozdělíme na talířky a podáváme s kávovou lžičkou. |