Jednoduchý recept

Hráškový aperitiv s mátou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55213

Ingredience

Hrášková směs
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
60 ml Vývar slepičí
100 g Zakysaná smetana
Mátová směs
15 g Máslo čerstvé
20 g Máta
150 g Zakysaná smetana
40 g Šalotka
Hráškový aperitiv s mátou
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 536kJ
1% Sacharidy 5 g
14% Tuky 11 g
18% Sodík 362 mg
6% Bílkoviny 3 g

Hráškový aperitiv s mátou postup přípravy receptu:

1

Nakládaný hrášek scedíme a rozmixujeme. Přilijeme vývar, smetanu a přidáme žloutky. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme, nalijeme do malých skleniček asi do dvou třetin, vložíme do horké vodní lázně a necháme pomalu houstnout asi půl hodiny.

2

Šalotku nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, necháme zesklovatět, přilijeme smetanu a povaříme dohusta. Přisypeme mátu a rozmixujememe.

3

Skleničky vyndáme z vodní lázně, dolijeme mátovou směsí, doplníme koktejlovou lžičkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept