Pudink se sýrem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink se sýrem a zeleninou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55253 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Máta |
400 g | Mrkev sterilovaná |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
20 g | Pomerančová kůra |
10 g | Saturejka |
8 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
15 g | Želatina bílá plátky |
300 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 468,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Máta, Mrkev sterilovaná, Pomerančová kůra, Saturejka, Sůl, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink se sýrem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny vložíme do studené vody, necháme chvíli bobtnat. Nakládanou mrkev scedíme,a rozmixujeme, nakládané fazolky také scedíme a rozmixujeme zvlášť. Petrželku, pažitku a lístky máty posekáme naj emno a vmícháme do žervé. Saturejku nasekáme a zamícháme do fazolkové kaše, strouhanou pomerančovou kůru mícháme do mrkvové kaše. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do doby, než se rozpustí. Osolíme, opepříme a stejným třetinovým dílem zalijeme fazolkovou směs, mrkvovou směs a ochucené žervé. Každou směs zvlášť promícháme, postupně ji rozlijeme do čtyř pudinkových formiček. Nejprve zelenou směs dáme na chvíli do ledničky, aby povrch ztuhl, přilijeme směs ze žervé, opět necháme v lednici tuhnout, nakonec mrkvovou směs. Všechny čtyři formičky vložíme do lednice ztuhnout úplně. |
2 | Po ztuhnutí vyklopíme tříbarevné pudinky na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.