Jednoduchý recept

Žampionová polévka se sušenou šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 55262

Ingredience

20 g Kerblík
1 ks Masox
50 g Olej olivový
20 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
80 g Prosciutto sušené
250 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
1000 ml Voda pitná
80 g Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
4% Sacharidy 15 g
36% Tuky 27 g
41% Sodík 816 mg
16% Bílkoviny 9 g

Žampionová polévka se sušenou šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, pažitku s kerblíkem posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme česnek, žampiony a osmahneme. Zalijeme vodou, přihodíme kostku Masoxu, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 30 minut.

2

Mezitím pokrájíme prosciuto na nudličky a v pánvi ho zrudka osmažíme na zbytku oleje. Přendáme na savý papír a necháme odsát tuk. Polévku v hrnci rozmixujeme, přilijeme smetanu, promícháme, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Do talířů nalijeme polévku, přidáme po jedné lžíci zakysané smetany, posypeme smažený prosciutem a bylinkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept