Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55342

Ingredience

6 ml Citronová šťáva
1 kg Filé rybí
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ml Pomerančová šťáva
40 g Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 613kJ
2% Sacharidy 5 g
26% Tuky 20 g
30% Sodík 594 mg
144% Bílkoviny 81 g

Zapečené rybí filé postup přípravy receptu:

1

Rybí filé nakrájíme na stejné porce. Důkladně je opereme, posypeme polovinou lžičky soli a pepřem, kari kořením. Vložíme do vroucí citrónové vody, filé povaříme 10 minut do měkka. Měkké filé opatrně vybereme z vývaru, naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Půlku rybího vývaru dáme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme pomerančovou šťávou, zbylou solí, pepřem. Vše rozšleháme a na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec do omáčky všleháme žloutky a stáhneme z ohně. Ještě teplou omáčkou přelijeme filé v zapékací míse, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Vložíme do trouby, zapékáme přibližně 30 minut.

3

Hotové jídlo necháme 10 minut odpočinout. Následovně krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Porce ozdobíme plátkem pomeranče nebo citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept