Telecí špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí špízy
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Lékořice - kořen |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
300 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 974,9mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lékořice - kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí špízy postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso z kýty nakrájíme na plátky, rozřežeme na čtverečky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. V rendlíku zahřejeme olej, přisypeme mletou lékořici, necháme projít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Do oleje nasypeme šalotku a maso, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny uležet. |
2 | Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a šalotky, vložíme na suchou pánev nebo gril a opékáme ze všech stran. |
Poznámka
Servírujeme teplé.