Jednoduchý recept

Plněné paprikové lusky s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55428

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
70 ml Olej slunečnicový
600 g Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
10 ks Vejce slepičí
1,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
2% Sacharidy 8 g
45% Tuky 34 g
13% Sodík 269 mg
28% Bílkoviny 16 g

Plněné paprikové lusky s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyté paprikové lusky zbavíme jádřinců, přelijeme horkou vodou a spaříme je. Necháme vychladnout a okapat. Pět paprikových lusku dáme stranou, zbylé nakrájíme na tenké pásky.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme na tenké proužky pokrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Přidáme rozkrájené papriky, chvilku dusíme. Dohromady dusíme 10 minut. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a mírným promícháním necháme vejce ztuhnout.

3

Vychladlou hmotou naplníme celé paprikové lusky, naskládáme je na máslem vymazaný plech, anebo do pekáčku. Podlijeme 1 dl vody, vložíme do trouby, zapečeme 15 minut.

4

Zapečené paprikové lusky rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept