Křehký jablkovec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký jablkovec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5547 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 61,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký jablkovec postup přípravy receptu:
1 | Měkké máslo nakrájíme do mouky, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto. |
2 | Nesolíme, nesladíme. |
3 | Těsto rozdělíme na dva díly a z nich vyválíme obdélníky. |
4 | Jeden plát přendáme na vymazaný a vysypaný plech. |
5 | Oloupaná jablka nastrouháme a dáme je na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Poté překryjeme druhým plátem a propícháme vidličkou na pár místech. |
6 | Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. |