Slávky v zázvorové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky v zázvorové marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55505 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Citronová tráva |
25 ml | Limetková šťáva |
250 g | Mušle slávky |
5 ml | Olej sezamový |
15 ml | Omáčka rybí |
15 ml | Omáčka sójová |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar rybí |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 430,0mg |
Vláknina | 450,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Limetková šťáva, Mušle slávky, Olej sezamový, Omáčka rybí, Víno bílé, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky v zázvorové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme 5 minut. Slávky scedíme, ty, které se neotevřely, vyhodíme. Čerstvý zázvor očistíme, vložíme do mixéru, přidáme citronovou trávu, sojovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, zakápneme olejem a rozmixujeme. |
2 | Na talířky rozdělíme zázvorovou marinádu, přiložíme mušle i se skořápkami a podáváme. |