Studený rajčatový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený rajčatový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55529 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený rajčatový salát postup přípravy receptu:
1 | Tvrdá rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Přidáme oloupanou, na stejné kousky pokrájenou cibuli. Zeleninu polijeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme. |
2 | Ocet smícháme s vodou, přisypeme cukr, zalijeme rajčata i cibuli. Všechno ještě zlehka promícháme, necháme salát v lednici odležet. Porcujeme do salátových mističek a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu.