Tresčí filety s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filety s rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55569 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
700 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 727,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filety s rýží postup přípravy receptu:
1 | Tresčí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 10 minut. V průběhu pečení filety jednou obrátíme. |
2 | Dušenou rýži promícháme se smetanou, strouhaným Parmezánem, vytvoříme z rýže kopečky, upravíme na talíře, přiložíme upečené tresčí filety a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.