Recept

Nákyp s rajčaty a lilkem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55619

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Créme fraiche
450 g Hovězí maso mleté
4 polévková lžíce Krupice dětská
700 g Lilek
6 dl Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
80 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
9% Sacharidy 31 g
60% Tuky 45 g
8% Sodík 167 mg
47% Bílkoviny 26 g

Nákyp s rajčaty a lilkem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce scedíme, necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka. Omytý lilek podélně nakrájíme na tenké plátky, opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pokládáme na měkký papírový ubrousek, aby se odsál tuk.

2

Do oleje v pánvi dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, nakonec mleté maso. Ochutíme špetkou soli, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Pekáč vymažeme máslem, na dno naskládáme lilek, rajčata, brambory a mleté maso.

3

Do mléka v kastrůlku vsypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustější kaši. Necháme mírně vychladnout, vmícháme créme fraiche, žloutky, sůl a pepř. Hustou omáčkou zalijeme suroviny v pekáči. Vložíme do nahřáté trouby. Při teplotě 200°C pečeme 40-45 minut. Hotový nákyp necháme 5-10 minut odpočinout a krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Podáváme jako hlavní, teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept