Nákyp s kysaným zelí a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s kysaným zelí a ovocem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55620 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Hrušky |
100 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 367,9mg |
Draslík | 934,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 794,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrušky, Jablka, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s kysaným zelí a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory, jablka a hrušky, spolu se sýrem nakrájíme na kostky. Pekáč dobře vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu kyselého zelí, jablka, brambory, vrstvu hrušek a nakonec vrstvu sýra. |
2 | V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme na suroviny na pekáči. Povrch posypeme sladkou mletou paprikou. |
3 | Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 50-60 minut. Upečený nákyp necháme 10 minut odpočinout a krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.