Müsli s medem bez mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Müsli s medem bez mléka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55648 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Banány |
45 g | Dýňová semínka |
45 g | Křížaly (sušená jablka) |
85 g | Mandle plátky |
55 g | Meruňky |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 g | Oříšky piniové |
55 g | Pistácie |
1 ks | Pomeranče |
85 g | Rozinky tmavé |
30 g | Rýže pufovaná |
250 ml | Sójový jogurt bílý |
170 g | Vločky ovesné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 632,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Dýňová semínka, Křížaly (sušená jablka), Meruňky, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Pistácie, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Rozinky tmavé, Rýže pufovaná, Sójový jogurt bílý, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Müsli s medem bez mléka postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem. |
2 | Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu. |
3 | Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch. |
4 | Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například pomerančem, banánem. Servírujeme se sójovým jogurtem. |
Poznámka
Sezónní ovoce můžeme různě kombinovat a volit podle chuti. Pro alergiky na kravské mléko používáme sójový jogurt, nebo sójové či rýžové nebo kokosové mléko. Výborná jsou také mléka z mandlí nebo lískových ořechů.