Pstruh po mlynářsku pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh po mlynářsku pro celiaky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Grilovací koření bezlepkové |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka bezlepková |
0,4 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Ochucené máslo | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 310,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 548,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Pstruh, Sůl, Citronová šťáva, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření bezlepkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh po mlynářsku pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy. |
2 | Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme. |
Poznámka
Místo kerblíku můžeme použít petrželovou nať nebo pažitku.