Recept

Bezlepkový nářez s rybím filé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55720

Ingredience

200 g Filé rybí
0,5 kávová lžička Kmín celý
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
Na vytření teriny
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Pečivová směs
200 g Filé rybí
1,5 dl Mléko polotučné
10 g Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pečivo bezlepkové
10 g Strouhanka bezlepková
40 g Sýr Eidam cihla 30%
4 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
6% Sacharidy 22 g
45% Tuky 33 g
57% Sodík 1 g
182% Bílkoviny 103 g

Bezlepkový nářez s rybím filé postup přípravy receptu:

1

Bezlepkové pečivo pokrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut rozmočit. Přidáme nastrouhaný sýr Eidam, bezlepkovou strouhanku, vejce, hrubou mouku, sůl, pepř, omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Rozmrazené rybí filé rozdělíme na 2 části. Jednu část nadrobno rozkrájíme a dáme do mísy k pečivu. Směs důkladně promícháme, nakonec přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a znovu směs promícháme. Polovinu směsi dáme do teriny (formy) vytřené máslem. Zbylé plátky filé osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a poklademe na připravenou směs. Filé pokryjeme druhou částí pečivové směsi a terinu zakryjeme. Vaříme v páře cca hodinu. Po uvaření vyjmeme terinu a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Nářez s rybím filé vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept