Flambované krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované krevety
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
50 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 349,1mg |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 6,9mg |
Vláknina | 265,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované krevety postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme krevety a smažíme zhruba 5 minut. Během smažení krevety obracíme, aby se osmahly z obou stran. Před koncem smažení přilijeme whisky, prohřejeme a zapálíme. |
2 | Jakmile plameny uhasnou, osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.