Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55756

Ingredience

3 ks Cibule
1400 g Husa domácí
3 ks Jablka
2 polévková lžíce Kmín celý
150 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
300 g Vepřový bok uzený
150 ml Voda pitná
400 ml Víno bílé
1 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 296kJ
7% Sacharidy 24 g
113% Tuky 84 g
46% Sodík 914 mg
63% Bílkoviny 35 g

Husa v zelí postup přípravy receptu:

1

Husu očistíme, omyjeme, osolíme pokmínujeme a upečeme na sádle.

2

Zelí nakrájíme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce spolu s pokrájenou cibulí a lžící kmínu, zalijeme vínem s trochou vody, vaříme doměkka.

3

Husu vyjmeme z pekáče a nasekáme na 10 - 12 dílů.

4

Do pekáče s vypečenou šťávou z husy dáme uvařené zelí, přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na nudličky spolu s plátky vařeného uzeného bůčku bez kůže. Pak do zelí zatlačíme porce husy a v rozpálené troubě vše krátce zapečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha se nejlépe hodí bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept