Rýžové nudle s krevetami a tofu sýrem po celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové nudle s krevetami a tofu sýrem po celiaky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55759 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 špetka | Cukr krupice |
160 g | Krevety tygří - loupané |
120 g | Nudle rýžové |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
6 ks | Shiitake houby |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr sójový - Tofu |
1 polévková lžíce | Tamari bezlepkové |
2,8 dl | Voda pitná |
0,5 dl | Vývar zeleninový |
60 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 159g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 82g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Nudle rýžové, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tamari bezlepkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové nudle s krevetami a tofu sýrem po celiaky postup přípravy receptu:
1 | Mražené malé loupané krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme ho do misky s ledovou vodou, ale nesmí se namočit. Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, až se úplně rozmrazí. Tofu sýr nakrájíme na kostičky, dáme je do misky, pokapeme bezlepkovou sójovou omáčkou a necháme marinovat asi 30 minut. |
2 | Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme a necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Očištěné čínské zelí nakrájíme na nudličky. |
3 | V hlubší pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm osmažíme tofu sýr. Vyjmeme ho a na omastku osmahneme česnek. Přidáme zelí a zprudka, za stálého míchání, restujeme přibližně 1 minutu, poté pod poklicí dusíme 10-15 minut. K měkkému zelí přidáme tofu sýr, krevety a houby. Přilijeme 0.5 dl zeleninového vývaru, dochutíme solí, cukrem a dusíme asi 3-5 minut. |
4 | Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1.5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí a nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
5 | Nudle vložíme do misek, ozdobíme je podušeným zelím, tofu sýrem, krevetami a servírujeme. |
Poznámka
Pokud máme krevetky s krunýři, tak je oloupeme, když jsou polorozmrazené, jde to lépe.