Jednoduchý recept

Tortilla pro alergiky na laktózu a na ořechy

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55795

Ingredience

55 g Mouka kukuřičná
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 63 kcal
Kilojoule 264kJ
3% Sacharidy 11 g
1% Tuky 1 g
2% Sodík 40 mg
4% Bílkoviny 2 g

Tortilla pro alergiky na laktózu a na ořechy postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme oba druhy mouky (asi 5 lžic hladké mouky si necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.

2

V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce a vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme v řídkou kaši.

3

Rozložíme si ubrousek, který poprášíme moukou.

4

Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se placce nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, který také zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.

5

Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi a srolujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept