Vařené artyčoky s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené artyčoky s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55885 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Chilli paprička |
25 ml | Citronová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
10 g | Koriandr čerstvý |
60 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej slunečnicový |
25 ml | Omáčka sójová |
600 ml | Voda pitná |
20 g | Hořčice Dijonská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 412,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené artyčoky s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, odřízneme všechny dřevnaté části a oloupeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme zvolna asi 20 minut. Artyčoky scedíme a udržujeme v teple. |
2 | Do misky nalijeme sojovou omáčku, přilijeme ocet a přidáme cukr. Důkladně rozmícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme olej, hořčici, prolisovaný česnek, posekané lístky koriandru a posekanou chilli papričku. Dobře rozmícháme, přelijeme teplé artyčoky a podáváme. |