Kachní prsa s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s fazolemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
300 g | Kachní prsa |
40 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 776,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, fazole s rajčaty scedíme a smícháme dohromady. Kachní maso nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky. |
2 | Rozpálíme velkou pánev a nalijeme do ní olej. Párek na oleji osmahneme ze všech stran. Poté jej z pánve vyjmeme a na oleji osmahneme slaninu a kachní maso. |
3 | Po dvou minutách přidáme do pánve cibuli a prolisujeme do ní česnek. Za stálého míchání smažíme dvě minuty a přidáme rajčata s fazolemi. Za stálého míchání pokračujeme ve vaření dalších pět minut. |
4 | Mezitím si pokrájíme párek na kousky a přidáme ho do pánve. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem dle vlastní chuti. Po pěti minutách vše rozdělíme do talířů a podáváme. |
Poznámka
Místo kachního masa můžeme použít filet z mořského ďasa.