Recept

Gratinované hovězí maso se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55956

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
50 g Máslo čerstvé
70 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
2 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 935 kcal
Kilojoule 3 912kJ
3% Sacharidy 12 g
98% Tuky 74 g
41% Sodík 813 mg
89% Bílkoviny 50 g

Gratinované hovězí maso se žampiony postup přípravy receptu:

1

Zadní hovězí maso po umytí nakrájíme na tenké proužky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme na mírném ohni 25 minut.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, vložíme houby, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem. Na mírném ohni povaříme přibližně 20 minut.

3

Masovou a slaninovou směs smícháme spolu. Přilijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Vše přeložíme do máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

4

Vložíme do nahřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 15 minut.

5

Po upečení jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní jídlo s chlebem. Můžeme také servírovat s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept