Jablečný brioškový chléb se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný brioškový chléb se skořicí
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55983 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
10 g | Droždí sušené |
200 g | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 84,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný brioškový chléb se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a ušlehaná vejce, přidáme mouku, skořici, cukr, sůl, promícháme a pokud se těsto lepí, přidáme mouku. Přihodíme na kostičky nakrájená jablka bez jádřinců, sušené droždí, přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na sladký chléb. |