Jednoduchý recept

Kynuté lívance

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5611

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr moučkový
10 g Droždí
5 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
5 polévková lžíce Povidla švestková
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
50 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 665kJ
23% Sacharidy 82 g
36% Tuky 27 g
8% Sodík 169 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kynuté lívance postup přípravy receptu:

1

Ohřejeme si asi 1,5 dl mléka, aby bylo vlahé a přidáme lžičku cukru a 10 g droždí. Necháme vykynout.

2

Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo,citronovou kůru, cukr a kvásek z droždí. Zamícháme důkladně mouku a necháme vykynout.

3

Až těsto nabyde dvojnásobného objemu, pak můžeme začít péct v rozpáleném vymaštěném lívanečníku na oleji tenké lívance. Po upečení je vrstvíme na předehřátou mísu, aby zůstaly teplé.

4

Hotové je potíráme povidly či zavařeninou, hojně je posypeme natrouhaným tvarohem a ozdobíme sladkou smetanou.

Poznámka

Můžeme je rovněž podávat pouze se skořicí s vanilkovým cukrem nebo s rozvařenými jablky se skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept