Recept

Koláč se smetanovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56156

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 polévková lžíce Cukr krystal
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Voda pitná
Smetanová náplň
150 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
Postup
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
5% Sacharidy 20 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 31 mg
11% Bílkoviny 6 g

Koláč se smetanovou náplní postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Koláčovou formu vymažeme lžící másla a troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Těsto: Hladkou mouku s krystalovým cukrem zpracujeme se změklým máslem a lžící vody v hlubší míse do vláčného těsta. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho v lednici 30 minut odpočinout.

3

Smetanová náplň: Smetanu, vejce, mléko a špetku muškátového oříšku vyšleháme ve šlehači.

4

Postup: Odpočaté těsto z lednice vyválíme na vále, který jsme posypali 2 lžícemi hladké mouky. Plátem těsta vyložíme připravenou koláčovou formu a těsto na dně formy propícháme vidličkou. Těsto ve formě necháme ještě dalších 30 minut odpočinout v lednici.

5

Po této době korpus z lednice vyjmeme, celý ho přikryjeme alobalem. Alobal zatížíme fazolemi nebo keramickými kuličkami a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Potom zátěž i s alobalem odstraníme a pečeme dalších 15 minut. Nakonec vlijeme na korpus smetanovou náplň a koláč pečeme 30 minut, dokud vlitá náplň neztuhne. Koláč po vychladnutí vyjmeme z formy a servírujeme jako moučník, studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept