Recept

Kaštanové buchtičky po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56175

Ingredience

Těsto
150 g Cukr krupice
25 g Droždí
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Kaštanová náplň
60 g Cukr krupice
180 g Džem pomerančový
60 g Kakao
200 g Kaštanové pyré
60 g Mandle
60 g Sušenky Amaretti

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,400 kcal
Kilojoule 5 859kJ
56% Sacharidy 201 g
67% Tuky 50 g
16% Sodík 312 mg
60% Bílkoviny 33 g

Kaštanové buchtičky po italsku postup přípravy receptu:

1

Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C, sušenky Amaretti nameleme, mandle nasekáme. Jedno vejce rozšleháme na potření pečiva před pečením.

2

Těsto: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a necháme ho na teplém místě vzejít. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku a krystalový cukr. Do mouky s cukrem přidáme 3 vejce, změklé máslo a vzešlý kvásek. Suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme na vále, který jsme pomoučili asi 3 lžícemi hladké mouky, na plát. Z plátu těsta vykrájíme kruhy s průměrem 5 cm.

3

Všechny poloviny těchto kruhů vyplníme kaštanovou nádivkou a přehneme zbývající prázdné poloviny přes naplněné části kruhů.

4

Vzniklé buchtičky na okrajích dobře utěsníme, aby náplň nevypadla. Naplněné a utěsněné kousky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Při rovnání buchtiček na plech dbáme na to, aby kousky byly od sebe tak daleko, aby se nespekly - při pečení ještě nabudou. Vyrovnané moučníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě, předehřáté na 190 °C. Tyto italské buchtičky servírujeme jako horký moučník.

5

Kaštanová náplň:

6

Kaštanové pyré důkladně promícháme se sekanými mandlemi, pomerančovým džemem, kakaem, krystalovým cukrem a namletými sušenkami Amaretti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept