Treska s krevetami a se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s krevetami a se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Krevety tygří - loupané |
600 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Čedar |
250 g | Treska aljašská |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 781,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 32,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s krevetami a se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát opláchneme a necháme odkapat. Poté do máslem vymazané zapékací mísy vytvoříme vrstvu ze špenátu, na kterou položíme tresku a krevety. |
2 | V hrnci smícháme mléko s moukou a důkladně vše zamícháme. Postupně ohříváme, dokud nevznikne hustá směs. Poté přimícháme sýr, cibulku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a směs nalijeme do zapékací mísy. |
3 | Vše posypeme strouhankou, dáme do trouby a na 180°C pečeme 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.