Grilovaná makrela s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná makrela s jablky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
400 g | Makrela obecná |
4 kávová lžička | Ocet jablečný |
4 kávová lžička | Olej olivový |
4 špetka | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 112,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Ocet jablečný, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná makrela s jablky postup přípravy receptu:
1 | Makrelu nařízneme na třech místech, aby se na grilu nezkroutila. Odstraníme z ní kosti a potřeme olejem. Jablka pokrájíme na plátky, přiložíme k makrele, vše posypeme rozmarýnem. |
2 | Rozehřejeme gril na maximální teplotu a makrelu grilujeme tři minuty z každé strany. V průběhu grilování rybu i jablka potíráme octem. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou jarní zeleninu.