Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56392

Ingredience

4 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 špetka Pepř cayenský
4 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
3% Sacharidy 11 g
53% Tuky 40 g
9% Sodík 182 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ostrý vaječný dip postup přípravy receptu:

1

V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit.

Poznámka

Ostrý dip podáváme jako studenou přílohu k vařenému, pečenému nebo uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept