Šneci po dijonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šneci po dijonsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56400 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Koňak |
350 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Šneci vaření [56396] | |
---|---|
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
30 ks | Hlemýždi |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 673,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Celer bulvový, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hlemýždi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šneci po dijonsku postup přípravy receptu:
1 | Suché bílé víno svaříme na pětinu původního množství a necháme vychladnout. |
2 | Žampiony osmahneme na 50 g másla a nasekáme nadrobno. |
3 | Napěníme máslo, přidáme drobně nakrájenou šalotku, posekanou petrželku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, svařené víno, žampiony a koňak. |
4 | Vzniklou hmotou naplníme čisté ulity. Do každé ulity zasuneme tělíčko hlemýždě, ulity narovnáme na speciální šnekovou mísu a pečeme v troubě asi 15 minut. |
5 | Podáváme v nádobě, ve které jsme šneky pekli. |
6 | Šneci vaření [56396]: |
7 | Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme tělíčka a vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené hlemýždě necháme zchladnout ve vývaru. |
8 | Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Poté je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout. |
Poznámka
V případě, že nemáme šnekovou mísu, pokryjeme dno ohnivzdorné mísy vrstvou soli a hlemýždě uložíme tak, aby máslo z náplně nevyteklo.