Krupková kaše s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupková kaše s pivem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56402 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
2 ks | Cukr skořicový |
150 g | Krupky trhané |
60 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko kokosové |
0,5 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
2 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 676,8mg |
Vláknina | 700,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mléko kokosové, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupková kaše s pivem postup přípravy receptu:
1 | Krupky trhané dobře v sítu promyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme namočené přes noc. Druhý den krupky z vody slijeme, přilijeme litr mléka, přidáme sůl a za častého míchání krupky uvaříme do měkka na kaši Vaříme přibližně 30 minut. |
2 | Kaši na talířích ozdobíme plátkem čerstvého másla, posypeme skořicovým cukrem, podlijeme sladkým pivem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.