Provensálské kuře s grilovaným lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské kuře s grilovaným lilkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kuřecí prsa |
300 g | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
4 kávová lžička | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 682,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 264,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálské kuře s grilovaným lilkem postup přípravy receptu:
1 | Lilek pokrájíme podélně na plátky. Maso naporcujeme také na plátky, potřeme olejem a do masa vetřeme koření. Rozpálíme gril na maximální teplotu, necháme grilovat lilek i kuřecí maso. |
2 | Průběžně maso s lilkem obracíme, aby se nepřichytilo. Jakmile začne lilek hnědnout, vložíme na něj sýr, lilek do sýra necháme zapéct. Až bude maso dostatečně propečené, můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.