Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 56477

Ingredience

700 g Brambory
1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
500 g Hovězí maso mleté
100 ml Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
350 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 929kJ
10% Sacharidy 37 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 589 mg
62% Bílkoviny 35 g

Chalupnická haše postup přípravy receptu:

1

Připravíme všechny suroviny: cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme deset minut vařit v osolené vodě do měkka.

2

V pánvi rozpálíme olej a mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme do pánve rajčatový protlak, worcester a koření dle vlastní chuti. Pořádně vše promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit.

3

Zatímco se dusí maso se zeleninou, namačkáme brambory, přidáme k nim mléko s petrželkou a rozdělíme je na talíře. Na závěr přidáme plátky masa, zeleninu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept