Kuřecí nudličky s tuřínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nudličky s tuřínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Brambory |
200 g | Fazolové lusky |
600 g | Kuřecí stehna |
1 ks | Limetka |
40 ml | Olej olivový |
200 g | Pórek |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Tuřín |
600 ml | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 193,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kuřecí stehna, Limetka, Tuřín, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Olej olivový, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nudličky s tuřínem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme, rozčtvrtíme. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. |
2 | Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme za občasného promíchání smažit kuře. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté odložíme včetně masa stranou. |
3 | Do pánve vložíme tuřín, brambory, vše zalijeme vývarem. Vše zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut. |
4 | Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (četně nastrouhané kůry), fazolky, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a poté můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.