Kachna s opečeným ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s opečeným ananasem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56485 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 plátek | Ananas |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
100 g | Sádlo škvařené |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
1000 g | Kachna domácí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 289,8mg |
Draslík | 461,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 653,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli koření mleté, Cibule, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s opečeným ananasem postup přípravy receptu:
1 | Ananas oloupeme, pokrájíme na silnější plátky a namočíme do studené vody s trochou octa. |
2 | Cibuli i mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce, postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru. |
4 | Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. |
5 | Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, osolíme, ze všech stran opečeme spolu s cibulí a mrkví na rozpáleném sádle do zlatova. |
6 | Opečené porce kachny vyjmeme a přendáme do jiné nádoby. Do sádla, ve kterém se kachna pekla, přidáme mouku, zasmahneme, zalijeme suchým bílým vínem a 3 lžícemi vody. Vzniklou řídkou omáčku osolíme, přidáme chilli koření, vložíme zpět porce kachny, přikryjeme a ve středně rozehřáté troubě dusíme do měkka. |
7 | Zatím připravíme máslové noky. Do 400 ml osoleného horkého mléka přidáme 40 g másla, tenkým praménkem přisypeme 200 g hrubé mouky. Za stálého míchání vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku i na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout. |
8 | Poté postupně vmícháme 3 vejce, pomocí lžíce vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut, poté uvařené noky necháme okapat. |
9 | Ananas osušíme, lehce poprášíme paprikou a opečeme na 80 g másla. |
10 | Porce kachny klademe na talíře, na ně pokládáme ananas, obložíme uvařenými máslovými noky, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanými arašídy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.