Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56575

Ingredience

Příprava na pečení
2 polévková lžíce Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2,2 polévková lžíce Cukr třtinový
20 g Droždí sušené
25 g Kakao
450 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 726kJ
9% Sacharidy 33 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 67 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kynutý kakaový chléb postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení:

2

Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 2 lžícemi mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200°C.

3

Těsto:

4

Do hlubší mísy prosijeme mouku s kakaem a s cukrem. Do směsi dále přidáme sušené droždí a 1 lžičku soli. V druhé nádobě smícháme olej s vodou a tento roztok zpracujeme společně s olejem a vodou do vláčného těsta. Těsto ještě chvíli prohněteme na pomoučeném vále. Potom těsto uložíme zpět do mísy, zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu. Těsto by mělo během této doby nakynout do dvojnásobného objemu. Kynuté těsto poté několikrát prohněteme v rukách a upravíme do formy, ve které budeme chléb péct a před pečením ho necháme ještě asi 30 minut kynout. Po této době chléb pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Hotový chléb by měl znít dutě při poklepání na spodní stranu. Pečený chléb necháme vystydnout na děrované podložce, aby se pára rovnoměrně vypařovala. Tento kakaový chléb servírujeme studený, rozkrájený na plátky, jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept