Milánská krůtí stehna s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánská krůtí stehna s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56598 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 kg | Krůtí stehna |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
120 g | Sádlo škvařené |
200 g | Špagety |
2 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 217,5mg |
Draslík | 861,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí stehna, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánská krůtí stehna s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje, scedíme, propláchneme studenou a necháme okapat. |
2 | Vykostěná krůtí stehna dobře naklepeme. |
3 | Okapané špagety nakrájíme, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, vejce a strouhaný sýr, osolíme, opepříme, promícháme. |
4 | Směsí naplníme připravená stehna, zašijeme bílou nití, převážeme a osolíme. |
5 | V kastrolu rozpálíme sádlo, krůtí roládu ze všech stran rychle opečeme. Poté ji přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, opepříme, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Roládu vrátíme do omáčky, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě. |
6 | Rajčata spaříme, oloupeme, přepůlíme, vymačkáme, urovnáme na pekáček se lžící oleje, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 10 - 12 minut. |
7 | Roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Na talíři je podlijeme omáčkou a obložíme pečenými rajčaty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.